Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Kāpēc ienīst politiķus?
Publicēts 8. maijā, 2009.
Kāpēc ienīst valdību? Jo tikai Latvijā ir iespējams (kā arī Āfrikas valstīs), izputināt banku, panākt, ka valsts sagāž tajā visu, kas tai vēl atlicis un tad gūt milzīgu peļņu no tā.

Kāpēc ienīst valdību?

Jo tikai Latvijā  ir iespējams (kā arī Āfrikas valstīs), izputināt banku, panākt, ka  valsts sagāž tajā visu, kas tai vēl atlicis un tad gūt milzīgu peļņu no tā.

"Abu Parex bankas bijušo īpašnieku ģimenes arī pēc valsts īstenotās bankas glābšanas turpinājušas no tās pelnīt, par agrāk veiktajiem ieguldījumiem ik mēnesi saņemot procentus aptuveni 200 000 latu apjomā. Nesen Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) apturējusi procentu izmaksu aizdomās, ka tie ir augstāki nekā vidēji tirgū. Taču, baidoties no tiesvedības, komisija ceturtdien no sava lēmuma atkāpās un aizliegumu atcēla."

"Bijušie akcionāri sarunās ar valsti par bankas pārņemšanu neslēpa, ka procentu maksājumi par depozītiem bijis veids, kā viņi sev izmaksājuši atalgojumu, "jo tas var patikt vai nepatikt, bet ir likumīgi," atceras bijušais finanšu ministrs un sarunu vedējs Atis Slakteris (TP)."

No A.Slaktera teiktā noprotams, ka procentu maksājumi tikuši uzskatīti par sīkumu, jo īsā laikā bijis jāpieņem lēmumi par daudz lielākiem jautājumiem un visi bijuši noguruši. Precīzās summas viņš neesot zinājis. "Tā bija detaļa, un tas mani neinteresēja, jo man bija pilnīgi citas rūpes — ātri jāpārņem banka un jāstabilizē finanšu sektors," viņš sacīja. A.Slakteris atgādināja, ka sākumā domāts — banku pārņems uz neilgu laiku un abi turpinās darbu, tādēļ bankā kā ķīla paturēti arī eksbaņķieru depozīti, lai viņiem nezustu interese.”

http://www.diena.lv/lat/politics/hot/banka-zaude-bijusie-pelna

Sanāk Latvijas sabiedrība tika piemuļķota, apgalvojot, ka Parex banka ir pārdota par 1 Ls?  Drīzāk jāteic, banka ir iznomāta valstij par labu atlīdzību (200 000 Ls / mēnesī) , lai tā iegulda tajā visu, kas vēl tai palicis un vēlāk atgriež to atpakaļ bijušajiem īpašniekiem.

Rodas jautājums, cik skolotāju darba vietas varētu saglabāt un pacientu dzīvības izglābt par šiem 200 000 Ls/mēnesī, ko pilnīgi nepelnīti saņem cilvēki, kas vainojami šīs bankas sabrukumā? Nemaz nerunājot, par tiem simtiem miljonu, kas tiek iepludināti šajā zaudējumus nesošajā bankā!

Protams, tas viss tika turēts noslēpumā un nāk klajā tikai gandrīz pēc pusgada pēc bankas simboliskās pārdošanas par 1 Ls.

Jau kārtējo reizi  valdība tautu uzskata par idiotiem.


Komentāri (2)
Edgars Letinskis: Tavs raksts ir emocionāls un tendenciozs.
Es tevi nepazīstu, bet no raksta rodas iespaids, ka Tu pats nēesi izveidojis lielus uzņēmumus un tev nav pieredzes arī banku darbībā.
08/05/2009 11:05
Artis: nav jāizveido uzņēmumi un nav jāorientējas banku darbībā, lai saprastu, ka tevi apčakarē...

Vai tas neizraisa emocijas, ja skolotājs tiek atlaists vai pacientam jāgaida operācija 5 gadi? Un tas ir viegli sasaistām ar notikumiem šajā bankā un ne tikai.

Tas viss notiek tāpēc, ka ir pieteikami daudz naivu vai nedomājošo cilvēku, kas paļaujās uz politiķiem.
Katru dienu tiek ziņots par korpuciju un nelikmībām un tā ir tikai aisberga redzamā daļa, un tas ilsutrē valdības filozofiju kopumā. Un šī brīža situācija Latvijā nav tik daudz globālas ekonomiskās krīzes sekas, cik daudz sekas šeit piekotajam politikas stilam.
08/05/2009 11:16
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: