Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Par vai pret ģenētiski modificētu pārtiku?! Jautājums, kas skar ikvienu!
Publicēts 23. janvārī, 2009.
Šobrīd ikvienam ir iespēja paust savu viedokli par vai pret ģenētiski modificētu pārtiku Latvijas tīrumos, veikalu plauktos un arī mūsu pašu vēderos.

Šobrīd ikvienam ir iespēja paust savu viedokli par vai pret ģenētiski modificētu pārtiku Latvijas tīrumos, veikalu plauktos un arī mūsu pašu vēderos.

Pagaidām nav pietiekami skaidru un nepārprotamu pierādījumu tam, ka ģenētiski modificēto augu lietošana pārtikā ir nekaitīga veselībai. Līdz šim veiktie pētījumi neatspoguļo ietekmi uz vidi, cilvēka organismu un veselību ilgtermiņā. Vai šī ietekme ir vai nav kaitīga, par to viedokļi speciālistu vidū bieži vien ir pretrunīgi, turklāt neviens zinātnieks vēl nav spējis atbildēt uz visiem neskaitāmajiem jautājumiem par ģenētiski modificētu organismu ilgtermiņa ietekmi.

Zinātniski ir atzīts, ka, audzējot ģenētiski modificētas kultūras, šo augu piejaukums blakusesošajās teritorijās ir tehniski neizbēgams. Ņemot vērā nelielo Latvijas teritoriju un nelielos attālumus starp saimniecībām, tiktu apdraudētas gan saimniecības, kas ģenētiski modificētās kultūraugus neaudzē, gan Latvijas daba kopumā.  Ja šo `modificēto brīnumu` audzēšana Latvijā tiks atļauta, laikā gaitā neizbēgami ikviens Latvijas iedzīvotājs nevarēs izvairīties no to patērēšanas uzturā ar visām no tā izrietošajām kaitīgajām sekām.

Tādēļ šajā aptaujā ir būtiski piedalīties ikvienam, kam rūp sava veselība!

Šeit ir īsa informācija par ģenētiski modificēto pārtiku:  http://www.vidm.gov.lv/lat/informacija_presei/preses_relizes/?doc=7729

Savukārt šeit var piedalīties Vides ministrijas aptaujā «Par vai pret ģenētiski modificētajiem organismiem Latvijā» :

http://www.vidm.gov.lv/lat/aptauja/vairakjautajumu_aptauja

   

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: